Een goed loon, een mooie toekomst - OTTO wijst de weg

  30-04-2018

Nexus Components kiest voor leveringspartners die primair zijn gebaseerd op de kwaliteit van hun producten, maar we kunnen niet anders dan trots zijn op onze samenwerking met OTTO Engineering.

De toewijding van het bedrijf aan zijn lokale gemeenschap is een inspiratie in een nieuwsomgeving vol verhalen over outsourcing, goedkope arbeid en kostenbesparende beslissingen.
Op zaterdag 5 mei opent OTTO Engineering haar deuren voor de volgende generatie componentmakers - en biedt ze een salarisverhoging van meer dan 40% aan potentiële nieuwe rekruten om hen te laten zien wat een carrière in componentenfabricage te bieden heeft.

OTTO - dat via Nexus Components zijn assortiment joysticks, Hall Effect en elektromechanische schakelaars en handvatten aan het VK levert - wil de volgende generatie de waarde tonen van een carrière in de productie en de beste kandidaten aantrekken om het op het scherpst van de snede te houden vervaardiging van componenten.

Gevestigd in Carpentersville, Illinois, is het de grootste werkgever van het dorp en heeft miljoenen uitgegeven aan milieuverbeteringen die zowel de hele gemeenschap als haar eigen personeel ten goede komen. Het heeft een retentie van werknemers van meer dan 90 procent. Maar de uitdaging is om afgestudeerden van de middelbare school te laten blijven, en de perceptie aan te vechten dat de productie een tweederangs carrière is.

President Tom Roeser zei: "Als ouders of de samenleving een jongere willen motiveren, zeggen ze vaak vernederend: 'Wat ga je doen, in een fabriek werken?' Productiebedrijven hebben het probleem verergerd door vaak banen in de industrie als minder betalende te houden.
"En ik zal ze laten zien - ik zal je een carrièrekans bieden. Ik wil mensen leren dat een fabriek een kans is. '

Op de banenbeurs op 5 mei biedt OTTO een verhoogd startgeld aan voor assemblagepersoneel van $ 13 per uur, en biedt het ook een winstdelingsprogramma aan voor werknemers. Collectief genomen, betalen en voordelen toevoegen tot $ 14,30 per uur, wat ongeveer een stijging van 43 procent is.

Het is een gedurfde en toegewijde actie van een bedrijf dat in 1961 als een familiebedrijf begon - schakelaars voor een enkele klant maakte uit de kelder van oprichter Jack Roeser.
Jack verliet een baan voor $ 32.000 per jaar - een benijdenswaardig salaris in 1961 - om zijn eigen bedrijf op te zetten met behulp van een oven en kleine sieradenbestanden. Zijn zoon, Tom, zag hem als een kind toen hij deze zaak opbouwde. Het is het perfecte verhaal van de Amerikaanse droom, en nu bevindt het bedrijf zich in het hart van het dorp Carpentersville, dat minder dan 40.000 inwoners had in de volkstelling van 2010.

Het bedrijf breidt verder uit en bouwt een nieuw technologie- en productiecentrum ter waarde van $ 20 miljoen op minder dan anderhalve kilometer afstand van zijn huidige hoofdkantoor, dat ruimte zal bieden om leerlingen op te leiden voor hun carrière in de productie.

Bij Nexus zijn we er trots op om de producten van dit bedrijf te verkopen en er zeker van te zijn dat het lange termijnplan van het bedrijf haar in staat zal stellen om geavanceerde ontwerpen en innovaties te ontwikkelen die de steeds complexere problemen van onze klanten zullen blijven oplossen.

.
We zullen de komende maanden meer van de producten van het bedrijf in onze nieuwsartikelen weergeven - hun producten zijn te vinden op onze website http://www.nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/OTTO en we hebben ons onlangs gericht op de OTTO P9M vergrendelde drukknop, een nieuwe ontwikkeling in de populaire en betrouwbare P9-reeks van het bedrijf http://www.nexuscomponents.co.uk/News/View/P9M%20Latching%20Pushbutton/19